Adobe Animate CC tutorial : Kako se naredi Classics Motion Tween

 Premik objekta v animaciji z Classics Motion Tween, kar ga mogoče nekateri poznate iz starih Adobe animacijskih programov.


1. nariše se objekt na prvi frame




2. objekt spremenimo v Symbol, ker bo klasični tween narejen iz simbola zato se ga konvertira, hrakti pa ga lahko potem znotraj simbola tudi popravimo - ta en isti objekt.

klasicna animacija Classics Motion Tween



3. Postavimo se na mesto, kjer želimo da se bo animacija objekta s klasičnim Tweenom končala, recimo to v primeru je frame 26. Vstavimo frame z desnim klikom na miško in "Insert Frame"





4. Postavimo se na prvo točko oziroma prvi keyframe in kliknemo na desno na miški in izberemo "Create Classic Tween". Clasični Tween se loči v animaciji od Motion Tweena v barvi. Se pravi se nam bo potem obarvala časovnica kjer je klasični Tween vijolično modro.




5. Vijolična modra barva animacije pove da gre za klasični Tween, sedaj moramo določiti še končno točko, kamor se bo objekt premaknil.




6. Na koncu vstavimo "Insert Keyframe" vstavimo zadnji keyframe"




7. Ko je zadnji keyframe vstavljen, se črti tudi na časovnici lepo povežeta, ker gre za točko ena do točke 2 v animaciji.



8. Objekt na poziciji zadnje točke lahko sedaj poljubno premaknemo v pozicijo iz katere želimo da se nam objekt pripelje iz ene na drugo stran. 



9. Da prehod animacije deluje pa se lahko zapeljemo tudi po časovnici in vidimo, da se objekt iz ene na drugo stran tudi premika.

 






Novejši Starejši