Izmenjava povezav

Kje si izmenjati povezavo in zakaj bi stran potrebovala "kakšno" povezavo?

Izmenjava povezav je še vedno pomemben faktor in seveda eden od dejavnikov, da bo vaša stran postala prepoznavna in dobro vidna v Google iskalniku.
Le ta potem vpliva tudi še na boljši prikaz strani.


Ko se naredi spletna stran se ponavadi zastavi poglavitno vprašanje.

Kam vpisati svojo stran in kje bi si lahko zagotovili določeno povezavo na vašo novo stran.


Če je bilo pred časom zelo pomembno da se je spletna stran vpisala v iskalnik temu sedaj ni več tako.

Spletni pajki so algoritmi, ki bodo poiskali spletno stran in jo potem sami razvrstili, odvisno kakšne strani so na sami podstrani. Spletna stran je tako umeščena v bazo iskalnika, ki jo uporabniki iščejo.
Pred časom je bilo možno fizično stran še vpisati v iskalnik Yahoo vendar je tudi ta šel na isti način kakor ostalih, tako da vpis preko svojega webmaster orodja dovoljuje le še svojim registriranim uporabnikom.

Iskalniki pa imajo tudi različne hitrosti indexiranja, in je to odvisno kasneje tudi od same frekvence strani, koliko je obiskovana, večkrat oz. bolj pogosto jo bo kakšen iskalnik lahko tudi intexiral.

izmenjava povezav in straniNi pa vseeno, kam se stran, če se že vpisuje tudi vpiše in doda povezavo. Rank strani je tisti ki pove, koliko je kakšna stran močna - oz bolje povedano, kako močen je od strani PageRank. Tako, da bolj ima domena močen pagerank, bolj je potem to ugodnejše za vašo stran, če je tam taka povezava, ki vodi do spletne strani.

Za strani in vpisovanje ter "postanje" se v zadnjih letih največ uporabljajo socialni kanali kakor so Instagram, Pinterest, Facebook in Twitter ), ter ljudje svoje strani postajo na te kanale in tako si gradijo povezave iz dovolj močnih strani, ki potem prinesejo tudi kakšnega obiskovalca na vašo stran.


Kako to funkcionira se pa da razbrati tudi kasneje iz Google Analitike, kjer se pod Virom lahko vidi tudi od kje je tak uporabnik na stran prišel. V kolikor se želi preveriti ali zadeva dobro dela ali ne.

Lahko se objavlja in objavlja, pa ni kaj prida efekta, če ni pravilnega plana za objave in kdaj se kaj objavi. Vprašanje pa je tudi pogostost, če pri vsaki objavi bi se dodalo še povezavo vedno, to kaj bistvenega vpliva nebi imelo.


Novejši Starejši