Google Analitik : Kaj vse je potrebno za GA4 implementacijo narediti na spletni strani

GA4 (Google Analytics 4) je nova različica Google Analytics, ki v primerjavi z GA Universal (UA) zahteva nekoliko drugačno implementacijo. Za GA4 implementacijo na spletni strani morate storiti naslednje:

Ustvarite račun GA4: Najprej morate ustvariti račun GA4 v svojem Google Analytics računu. Za to lahko sledite navodilom na uradni strani Google Analytics.

Namestite sledilno kodo GA4 na vašo spletno stran: Po ustvarjanju računa GA4 morate namestiti sledilno kodo GA4 na vašo spletno stran. Sledilna koda se razlikuje od UA sledilne kode in je edinstvena za vsak račun GA4. Sledilno kodo lahko namestite na več načinov, vključno s samodejno namestitvijo prek Google Tag Managerja ali ročno namestitvijo v kodo vaše spletne strani.

Konfigurirajte dogodke in cilje: V GA4 so dogodki in cilji združeni v enoten sistem "dogodkov", ki se uporablja za spremljanje vedenja uporabnikov na vaši spletni strani. Za konfiguriranje dogodkov in ciljev lahko uporabite orodje "Event Builder" v uporabniškem vmesniku GA4.

Konfigurirajte dodatne funkcije GA4: GA4 vključuje več novih funkcij, vključno z napredno analitiko uporabnikov in analitiko aplikacij. Če želite izkoristiti te funkcije, jih morate konfigurirati v uporabniškem vmesniku GA4.

Preverite delovanje in spremljajte podatke: Ko je vaša GA4 implementacija na spletni strani končana, preverite, ali podatki pravilno tečejo v vaš račun GA4. Za preverjanje lahko uporabite orodje "Real-Time" v uporabniškem vmesniku GA4. Nato redno spremljajte in analizirajte svoje podatke, da lahko optimizirate svojo spletno stran in marketinške kampanje.

Google Analitika 4 in Google Analitik svetuje


Novejši Starejši