Kako na Apple Macbooku starejšem pogledam v kakšnem stanju je baterija in koliko ima ciklov.

 Ste se vprašali, če vam računalnik še dela odlično z baterijo. Stanje le te se da tudi pogledati z nekaj kliki in je povsem preprosto.

Na starejšem MacBook Pro npr. iz leta 2010 lahko preverite stanje baterije in število ciklov preko sistema macOS. Sledite tem korakom:


1. Kliknite na Apple ikono v zgornjem levem kotu zaslona. To odpre meni Apple.


2. Izberite "O tem računalniku" (About This Mac). To odpre okno s splošnimi informacijami o vašem računalniku.


 3. V oknu "O tem računalniku" kliknite na gumb "Pregled" (Overview), da odprete več informacij o strojni opremi in sistemu.


 4. V odprtem oknu boste videli možnost "Sistemski poročila" (System Report). Kliknite nanjo.


 5. V levem stolpcu izberite "Napajanje" (Power) pod "Strojna oprema" (Hardware). To bo prikazalo informacije o bateriji, vključno s številom ciklov.


6. V desni strani okna boste našli "Število ciklov baterije" (Cycle Count) pod "Baterija" (Battery Information). To je število ciklov, ki jih je vaša baterija dosegla.


Dobro je tudi vedeti, da je življenjska doba baterije omejena na določeno število ciklov (običajno približno 1000 ciklov pri Mac računalnikih). Ko baterija doseže to število ciklov, se bo začela hitreje izpraznjevati in imela krajšo življenjsko dobo. 

Število ciklov za posamezni model, pa boste našli tudi na tej strani:

https://support.apple.com/en-us/HT201585


Če se vam pa zdi povezava do tega našega bloga, kjer je opisano to uporabna in koristna, pa jo lahko tudi delite naprej. Mogoče pride prav povezava še komu.


Novejši Starejši