Wordpress kaj je to - na kratko

Kaj pa je WordPress


WordPress je odprtokodna platforma za spletno objavo in upravljanje vsebin (CMS). Uporablja se za izdelavo in upravljanje spletnih strani, blogov, e-trgovin in drugih vrst spletnih vsebin.

WordPress je bilo prvotno zasnovano kot sistem za ustvarjanje in objavo blogov, vendar je zaradi svoje prilagodljivosti in enostavnosti za uporabo postalo eno izmed najbolj priljubljenih orodij za spletno objavo vsebin na svetu.

WordPress se uporablja za izdelavo različnih vrst spletnih strani, od osebnih blogov do velikih podjetniških spletnih mest. Ima veliko število vtičnikov in tem, s katerimi lahko uporabnik enostavno prilagodi svoje spletno mesto, da ustreza njegovim potrebam.

Na kratko bi tako lahko rekli WordPress je odprtokodna platforma za spletno objavo vsebin, ki se uporablja za izdelavo in upravljanje različnih vrst spletnih strani.


Podobne platforme za spletno objavo vsebin kot je WordPress:

Joomla: Odprtokodna platforma za spletno objavo vsebin, ki je podobna WordPress, a ima bolj zapleteno administracijo in zmogljivosti za razvijalce.

Drupal: Odprtokodna platforma za spletno objavo vsebin, ki je zasnovana za večje spletne strani in aplikacije. Ima veliko funkcionalnosti in možnosti prilagoditve, vendar zahteva več tehničnega znanja.

Wix: Spletni gradnik, ki omogoča enostavno izdelavo spletnega mesta brez potrebe po tehničnem znanju.

Squarespace: Spletna platforma za izdelavo spletnih strani, ki se osredotoča na estetiko in preprosto uporabo.

Weebly: Enostaven in intuitiven spletni gradnik, ki omogoča hitro izdelavo spletnega mesta.


Weebly je spletna platforma za izdelavo spletnega mesta, ki ima naslednje prednosti:


Enostavna uporaba: Weebly je zasnovan tako, da omogoča enostavno in intuitivno izdelavo spletnega mesta brez potrebe po tehničnem znanju.

Široko uporaben: Weebly je prilagodljiv in se lahko uporablja za različne namene, vključno z osebnimi blogi, spletnimi stranmi podjetij in e-trgovinami.

Profesionalne teme: Weebly ima široko izbiro profesionalno oblikovanih tem, ki vam omogočajo, da hitro in enostavno naredite privlačno spletno mesto.

Integracije z aplikacijami: Weebly podpira integracijo z različnimi aplikacijami, kot so Google Maps, PayPal in druge, kar omogoča, da vaše spletno mesto deluje bolj učinkovito.

Mobilna podpora: Weebly je optimiziran za uporabo na mobilnih napravah, kar omogoča, da vaše spletno mesto deluje brezhibno na vseh napravah.

Novejši Starejši