Razni računalniški izrazi : Kaj pa je SLIDER

 "Slider" je lahko kot sistemsko vrstico, ki se pojavlja na določenih mobilnih napravah, kot so pametni telefoni in tablični računalniki. Sistemska vrstica služi kot vmesnik med uporabnikom in napravo, ki omogoča dostop do različnih nastavitev in funkcij, kot so kontrola glasnosti, upravljanje z energijo, spreminjanje nastavitev Wi-Fi itd.

Druga možnost je,  "Slider" kot interaktivno komponento na spletnih straneh, ki se uporablja za regulacijo vrednosti, kot so glasnost, svetlost, kontrast itd. Slider vam omogoča, da določite želeno vrednost z drsenjem gumba po vrstici.

Na kratko "Slider" je lahko sistemska vrstica na mobilnih napravah ali interaktivna komponenta na spletnih straneh, ki se uporablja za regulacijo vrednosti.


Beseda "Slider" na spletnih straneh izvira iz angleške besede "slide", kar pomeni drsati. Slider se uporablja za opis interaktivne komponente, ki uporabniku omogoča, da drsi po vrstici za regulacijo vrednosti, kot so glasnost, svetlost, kontrast itd.

Beseda "slider" se je pojavila kot posledica potrebe po enostavnejši in intuitivnejši uporabi interaktivnih komponent na spletnih straneh. Namesto da bi uporabniki morali vnašati številke ali izbrati iz menijev, jim slider omogoča, da preprosto drsijo po vrstici za doseganje želene vrednosti.

Novejši Starejši