Slovarček digitalnih izrazov : Impressions - Prikazi oglasa

Delate v digitalnem marketingu, potem morate poznati določene izraze eden takih je :  IMPRESSIONS


V digitalnem marketingu, "impressions" označuje število krat, ko se oglas prikaže uporabnikom. To se lahko meri tako na spletnih straneh kot tudi na družabnih medijih. To število se uporablja za merjenje oglaševalskega dosega in za oceno učinkovitosti oglasa.

Impressions so lahko "unique" označujejo število različnih uporabnikov, ki so videli oglas, ali pa "total" označujejo skupno število prikazov oglasa, tudi če ga je en uporabnik videl večkrat.

Impressions so ključen kazalnik pri spremljanju učinkovitosti oglaševalske kampanje, saj pomagajo razumeti, koliko ljudi je videlo oglas in koliko izmed njih je bil potencialni potencialni kupec.

Impressions so lahko tudi pomemben dejavnik pri določanju cene za oglaševanje, saj oglaševalci plačajo za določeno število prikazov oglasa.


Iz kje pa ta beseda v digitalnem marketingu izhaja IMPRESSIONS

Beseda "impressions" v smislu oglaševanja izhaja iz angleškega jezika in se uporablja že dolgo časa v oglaševalski industriji. Izvira iz besede "impression" , ki pomeni vtis, ki ga nekaj pusti na nekoga.

V oglaševalskem smislu, beseda "impressions" označuje število krat, ko se oglas prikaže uporabnikom, in se uporablja za merjenje dosega oglasa in oceno učinkovitosti oglasa.


Novejši Starejši