Experiments v google analitiki

Experiments v Google Analytics je orodje


,ki vam omogoča A/B testing ali multivariant testing na vaši spletni strani. To vam omogoča, da spremenite določene elemente vaše spletne strani, kot so vsebina, dizajn ali navigacija, in potem primerjate rezultate med različnimi različicami. S tem lahko ugotovite, katera sprememba prinaša najboljše rezultate in kako izboljšati uporabniško izkušnjo na vaši spletni strani.

A/B testing vam omogoča, da uporabite dve različici vaše spletne strani in primerjate rezultate med njima, medtem ko vam multivariant testing omogoča, da uporabite več različic spletne strani in primerjate rezultate med njimi.

Experiments v Google Analytics vam omogoča, da izberete elemente spletne strani, ki jih želite spremeniti, in da določite ciljne kazalnike, ki jih želite spremljati, kot so stopnja konverzije, število obiskovalcev na strani in število strani na obisk.

 

kako se delajo experimenti v google analitiki

 
S pomočjo Experiments v Google Analytics lahko experimentirate z različnimi elementi vaše spletne strani, kot so:

    Vsebina: lahko spremenite besedilo, slike, videe ali druge vsebine na vaši spletni strani in primerjate rezultate med različnimi različicami.

    Dizajn: lahko spremenite postavitev, barve, tipografijo ali druge elemente dizajna vaše spletne strani in primerjate rezultate med različnimi različicami.

    Navigacija: lahko spremenite strukturo navigacije vaše spletne strani, kot so meniji, gumbi in povezave, in primerjate rezultate med različnimi različicami.

    CTA-ji oz slovensko :) Klici k dejanju: lahko spremenite besedilo, barvo ali postavitev gumbov za klic k dejanju na vaši spletni strani in primerjate rezultate med različnimi različicami.

    Obrazci: lahko spremenite postavitev, vsebino ali zahtevnost obrazcev na vaši spletni strani in primerjate rezultate med različnimi različicami.

    In druge elementi, ki lahko vplivajo na uporabniško izkušnjo na vaši spletni strani

S pomočjo Experiments lahko pridobite koristne informacije o tem, katera sprememba prinaša najboljše rezultate in kako izboljšati uporabniško izkušnjo na vaši spletni strani.

Novejši Starejši