Behaviour Flow v Google analitiki

Uporabljate ali želite uporabljati Google Analitiko, pa vam je kakšen izraz dosti neznan. Ob učenju analitičnih orodij smo malce dopisali tale blog, tako da boste pod Google analitiko zavihkom našli marsikaj uporabnega, ki vam pomaga pri Google Analitiko.

Behavior Flow v Google Analytics je poročilo, ki prikazuje, kako obiskovalci navigirajo po vaši spletni strani. To vključuje informacije o tem, katere strani so obiskali obiskovalci, kje so prišli na vašo spletno stran in kam so šli z nje.

 

Behaviour Flow v analitiki

Poročilo Behavior Flow vam omogoča, da vidite, katere strani so najbolj popularne in kje obiskovalci najpogosteje zapuščajo vašo spletno stran.

To lahko pomaga pri identifikaciji problemov na vaši spletni strani in pri odločanju o spremembah, ki jih je treba narediti, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo.



Vedeti, kje obiskovalci najpogosteje zapuščajo vašo spletno stran, lahko pomaga pri identifikaciji problemov, ki vplivajo na uporabniško izkušnjo na vaši spletni strani. To lahko vključuje:

  •     težave s navigacijo: obiskovalci morda ne morejo najti informacij, ki jih potrebujejo, ali se zmedejo med različnimi razdelki vaše spletne strani.
  •     težave s vsebino: obiskovalci morda naletijo na nerelevantno, zastarelo ali neprivlačno vsebino, ki jih odvrne od vaše spletne strani.
  •     težave s dizajnom: obiskovalci morda naletijo na težave s preglednostjo, uporabnostjo ali estetiko vaše spletne strani.


S pomočjo informacij iz poročila Behavior Flow lahko ugotovite, kje se pojavljajo te težave in kaj lahko storite, da jih odpravite.

To lahko vključuje spremembe v navigaciji, vsebini, dizajnu ali tehnologiji vaše spletne strani. S tem lahko izboljšate uporabniško izkušnjo in povečate verjetnost, da bodo obiskovalci ostali na vaši spletni strani in izvedli želene dejavnosti (npr. konverzije).

Novejši Starejši