Kako se uredi, da določenega URL ja Google ne prikazuje več

Trik za SEO, če ne želimo več da se določen URL prikazuje na google-u. Webmasterji lahko to naredijo enostavno kar preko konzole (Google Search Console).


File je potrebno kdaj pa kdaj malce tudi ročno popraviti, da je zapis pravi, posebno, če se zaradi kakšnih posodobitev kaj spreminja.

Najprej pa je potrebno nabrati vse "backlinke" povratne povezave, ki jih želimo izključiti in ne želimo, da Google jih obravnava kot verodostojne, da kažejo le ta na našo spletno stran.

V praksi je to, da se na določeni spamerski spletni strani začnejo pojavljati povezave do naše spletne strani.

Ko imamo zbrane tako vse povezave, za katere ne želimo, da google bo še kazal na nas, oziroma bolje rečeno jih obravnaval kot verodostojne, da želimo da so viri ki kažejo na nas naredimo to da v generator, kakor je ta skopiramo vse te povezave, da nam program naredi file pripravljen za uvoz.

www.seomagnifier.com/disavow-file-generator


In potem to samo še dodamo v Google Search Consolo, da teh ne bo prikazovalo več.

Še več o SEO optimizaciji in koristnih nasvetih pa si lahko preberete še v ostalih zapisih na naši strani, pod Marketing Blogom in Seo optimizacijo.

Če pa uporabljate v brskalniku kakšen adbloccker pa na strnai SEOMagnifer.com pač ne boste mogli uporabljati tega njihovega orodja, ki je opisan zgoraj, da bi vam naredilo ta fajl za uvoz.

seo tools in orodja







Novejši Starejši