Arboretum Volčji Potok - Izlet v nedeljo

Moj popotniški blog, ter kam smo se tokrat odpravili na tako imenovani "vikend" izlet z družino. Iskali smo nedeljski izlet v okolici Ljubljane, da ni preveč vožnje in da smo dokaj hitro prispeli, tudi brez športne opreme in ostalih rekvizitov.

Arboretum Volčji Potok, kakor navajajo na svoji spletni strani je edini samostojen arboretum v Sloveniji. V njem pa boste našli približno 3.500 rastlinskih vrst (listavcev, iglavev....).

Rastline so iz raznih krajev sveta in je prav užitek občudovati tako botaniko. Če imate otroke bo to prav čudovit izlet ob lepem, seveda ne prevročem vremenu. V vročini je nekaj sence, predvsem tam kjer so igrala, sicer so pa kotički kar dobro zasedeni ob lepem vremenu ko pripeka sonce se okoli otroških igral le težko najde senco.

Seveda, če ste komunikativni in vam PR (malo marketinških izrazov :) ne dela problema, boste že stopili nekam k kakšnim, otrok se bo igral z njimi, vi pa kakšno rečete in že ste v senci. Malo za šalo, malo za res.

Verjetno boste z družino najbolj uživali prav ob igralih, zanimiv za ogled pa je tudi ribnik. Saj je veliko rib, ki kar pridrvijo do vas. Če imate srečo pa boste ugledali tudi kakšne vodne želve.




Arboretum Volčji Potok je tudi razglašen za kulturni spomenik državnega pomena.

Novejši Starejši