E-učilnica : Kako se naredi na Apple Macbook da na desktopu vidimo cele nazive map

Včasih si želimo, da imamo boljšo uporabniško izkušnjo tudi na računalniku. Ena takih je sigurno ta, s katero se da optimizirati proces in samo uporabniško izkušnjo, pri vsakodnevni uporabi računalnika (macbooka).

V praksi se dogodi, da je po privzetih nastavitvah tako, da mapa katera je na naizju je okrajšana, ter enako datoteka, slika ipd. Tako moramo na vsako klikniti, da lahko vidimo celotno ime slike ali mape.

To je kakor ux expert iz te izkušnje en korak preveč, en klik vedno nepotreben, posebno, če imamo na dekstopu več map in jih ne uporabljamo ravno vsak dan, da bi si zapolnili kaj so cela imena. Če so pa imena celotna map prikazana, pa nam ni potrebno videti skrajšanih imen, ki imajo lahko na koncu datum ali še kakšno pomembno ime v nazivu datoteke.
S tem smo prihranili klik, ker mapa, katero vidimo v naši uporabniški izkušnji takoj pove kaj je v njej.

Kako se pa to naredi, da nam računalnik prikaže celotno ime kakor je na sliki tu.

prikaz in imeni map


Potek za to, da uredimo nastavitev:

1. Z miško se postavimo na namizje, kliknemo lahko kamorkoli.

2. V zgornji vrstici programa "Finder" kliknemo na "View". Če se kot opisano z miško postavimo na desktop bi "Finder" že moral avtomatsko se na vrhu v pasici prikazati.


kako narediti na macbooku mape

3. Sedaj nam ostane samo še to da kliknemo znotraj menija "Show View Options" in prikaže se nam meni kakor je na sliki spodaj.

4. Vse kar moramo storiti je še da kliknemo - povlečemo ta kurzor na to mesto.

imena map da se vidi cele nazive


Novejši Starejši