Kako izključim avtomatsko popravljanje MAIL Macbook

Uporabna zadeva, predvsem za uporabnike Macbook oz. Apple računalnikov. 

Če ste si namestili na novo MacOSX sistem in si potem že napravili nastavitve pošte in nastavili v Mail odjemalcu svoj poštni račun, se vam lahko pripeti nekaj podobnega, kakor spodaj pa vam bo delalo majhen problem.

Nekatere zelo moti funkcija avtomatsko slovnično preverjanje in popravljanje, predvsem pa ker Mail program na računalniku ko se napiše kar sam popravi besedo, včasih pa se potem dobi posebno pri nas, ki smo pisci hitrega tipkanja, kakšna taka ali drugačna nebuloza.

Besede, katere so avtomatsko zaključene vedno niso posrečene, predvsem pa uporabniku predstavlja kar precej dela, če mora vedno vse še enkrat prebrati, ko pa je bral že med tipkanjem.


Izgleda tako, ko se piše se pojavi spodaj "namig", katerega potem računalnik po končani besedi zaključi.To pa se izključi lahko na sledeč način. Gre se na Edit in se klikne kakor je označeno na sliki. Izbere se NEVER, če tega seveda ne želimo več, da nam računalnik počne. Od sedaj lahko tudi hitreje pišemo maile, se veda pa ne pozabite, vedno je potrebno tudi še vseeno prebrati za seboj.samopopravljanje besed na apple-u 

Novejši Starejši