Vpis strani v imenike in kakor je bil najdi.si

Naš Marketing Blog tokrat govori o tej tematiki - vpisu strani v imenike in iskalnike. No ja predvsem v imenike, saj so to tisti stari imeniki, ki jih mogoče nekateri še poznate.

Vpis strani v najdi.si imenik že nekaj časa ne deluje več kakor je delovala pred časom.

http://www.najdi.si/publishers/vpis-strani.html

vpisi strani in iskalniki kot so bili najdi.si




V stran se je delo vnesti URL naslov vaše spletne strani in Naslov spletne strani ter kratek opis spletne strani. To pa ne deluje več, tako so v iskalnik oz imenik najdi.si kdor je vpisal te ključne besede ali ime strani se je spletno stran tudi našla.
Določene so bile tudi posebne kategorije, v katerih je bila stran vpisana in so bile v njej tudi spletni strani podobne, tako da je uporabnik lahko prelistal celotno kategorijo in našel strani vezane na to tematiko, ki so ga zanimale.

Pogoj je vedno bil, da je bila spletna stran slovenska, ter ne tuja in se jo je vpisalo v spletni imenik. Prvi pogoj je vedno bil da je spletna stran v slovenščini in ne v kakšnem od tujih jezikov. Kar je preveril tudi urednik oziroma administrator spletne strani pred odobrenim vpisom.

Stran, ki se jo je vpisalo je bila tudi prva vstopna stran spletišča - homepaga spletne strani.

Naslov spletne strani pa je bil potreben kot naslov in ne opis dejavnosti. Tako da je naslov spletne strani dejansko bil tisto kar stran dejansko je, oziroma, da ni bilo naštevanje produktov v spletni trgovini in podobno.

Imeniki so imeli pa vedno tudi to lastnost, da je bil vpis trajen. Se pravi, ko je uporabnik vpisal spletno stran v imenik je ta bila zapisana.

Imeniki imajo tudi to nalogo, da se vanj vpišejo le domače strani, ter ne posamezne podstrani, ki so potem znotraj same strani. Vsekakor bi bilo lepo če bi se povezave dodajale tudi za podstrani verjetno pa je tudi to cilj imenikov da so pregledni in da je dejnasko ena domena - spletna stran vpisana enkrat in ne 20 krat in podobno.


To pa praviloma preveri pri imenikih administrator spletne strani. Zato tudi trend je šel v drugo smer in imeniki niso več tako atraktivni, ker ne temelijo na podlagi alogoritmov, pač pa je delo administrativno in ročno. Pa tudi v poplavi in prva izbira je večinoma goolge, se bi kateri od imenikov še kako težko obdržal na spletu v tako majhnem trgu.

Preprosto imeniki niso več tisto kar so bili, vse več uporabnikov poišče dane informacije z iskanjem in vnosom iskalnega niza v google, zato tudi določene strani ugašajo in prenehajo vpisovati spletne strani, saj v teh časih 2020 za to poskrbijo pajki, ki prečesajo spletne strani nekateri tudi večkrat dnevno in dajo iskalnikom najbolj aktualne informacije v pravem času.

Z imenikom pa je temu tudi težko konkurirati. Tudi število iskanj se je verjetno v iskalnikih iz leta v leto zmanjševalo.



Prav tako so Google in tudi nekateri ostali iskalniki to možnost že opustili in preko ADD URL ni možno več dodati spletne strani v iskalnik.

Novejši Starejši