Orodje Screaming Frog SEO Spider Tool


Na spletu boste našli taka in drugačna orodja za SEO optimizacije vaših spletnih strani.
Seveda je v vsakemu posebej za katero orodje se bo odločil. Nekateri imajo neke brezplačne opcije in Trial variante, druga orodja ali pa online programi pa so plačljivi.

Eno takih orodij je tudi, ki se ga da namestiti na svoj računalnik Screaming Frog SEO Spider.

Gre za dokaj dobro orodje, kakor obljubljajo na njihovi strani in naj bi ga tudi uporabljale določene agencije pri analizah spletnih strani in popravkih na sami spletni strani, ki se potem izvajajo za SEO optimizacijo.


Screaming Frog SEO Spider je programski "pajek" za spletno mesto, ki vam pomaga izboljšati SEO, tako da pridobiva podatke in pregleduje splošne težave SEO optimizacije spletne strani.

Brezplačno ga lahko prenesete in prelistajte 500 URL-jev ali kupite licenco za odstranitev omejitve in dostop do naprednih funkcij tega programa.


Kaj lahko delate z orodjem SEO Spider?

SEO Spider je močan in prilagodljiv pajek za spletna mesta, ki lahko učinkovito pregleduje tako majhna kot zelo velika spletna mesta, hkrati pa vam omogoča, da v realnem času analizirate rezultate.
Zbira orodje podatke o spletni strani, ki SEO specialistom omogočajo sprejemanje premišljenih odločitev za izboljšanje SEO optimizacije spletne strani.


  • Takoj preiščite spletno mesto in poiščite pokvarjene povezave (404s) in napake strežnika. Skupno izvozite napake in izvirne URL-je, da jih popravite ali pošljete razvijalcu.

  • Poiščite začasne in trajne preusmeritve, identificirajte verige in zanke za preusmeritev ali naložite seznam URL-jev, ki jih želite pregledati pri migraciji spletnega mesta.

  • Analizirajte naslove strani in meta opise med pajkanjem in prepoznajte predolge, kratke, manjkajoče ali podvojene na vašem spletnem mestu.

  • Odkrijte podvojeno vsebino. Pregleda in odkrije podvojene URL-je z algoritmičnim preverjanjem md5, delno podvojenimi elementi, kot so naslovi strani, opisi ali naslovi in ​​poiščite strani z nizko vsebino.

  • Zberite vse podatke iz HTML spletne strani z uporabo CSS Path, XPath ali regex. To lahko vključuje socialne metaoznake, dodatne naslove, cene, SKU ali več!

  • Pregledate robotke "Robots" Oglejte si lahko URL-je, ki jih blokirajo robots.txt, meta roboti ali X-Robots-Tag direktive, kot sta „noindex“ ali „nofollow“, pa tudi kanonike in rel = „next“ in rel = „next“.

  • Ustvari zemljevide XML. Hitro lahko iz spletne strani ustvarite zemljevide vaše spletne strani v XML datoteko in tudi slike v to isto XML datoteko še dodate z napredno konfiguracijo URL-jev, ki vključujejo zadnjo spremenjeno, prednostno in spremenljivo frekvenco.

  • Vključite se v GA, GSC in PSI. Povežite se z vmesniki API-jev Google Analytics, iskalne konzole in PageSpeed ​​Insights ter si za lažji vpogled prenesite podatke o uporabnikih in uspešnosti za vse URL-je.

  • Poiščite spletna mesta z JavaScriptami. Dinamično zrenderira spletne strani z uporabo integriranega Chromium WRS, naprednih strani z JavaScript-ami, ter kot so Angular, React in Vue.js.

  • Vizualizirajte si arhitekturo strani. Ocenite interno povezovanje in strukturo URL-jev z uporabo interaktivnih diagramov za iskanje po vsebini in imenika ter vizualizacij mest drevesnih grafov.


Screaming Frog SEO Spider boste našli na povezavi spodaj, v kolikor vas zanima še več informacij o tem orodju.



Več pa tudi v video posnetku in kratki predstavitvi tega orodja




Novejši Starejši