Analitika in kaj je pri spletni strani najbolj pomembno?

Veste kaj je najbolj pomembno pri spletni strani?



Vsekakor je najbolj pomembno pri spletnem nastopu, da so cilji izbrani in imate tudi pametno nastavljene.

Čisto vsaka pristajalna stran je dejansko tudi ciljna stran, saj potem takem če to nebi bila tudi nebi bilo potrebe da jo imamo. Seveda so si pa cilji na določenih straneh različni, nekatere so ciljno bolj pomembne, druge pa manj - spet odvisno od cilja, ki ga imamo.

Pri strani ali pa podstrani, kjer se nahaja produkt bi bil cilj prodaja - to je lahko pristajalna stran, katere cilj je da vršimo konverzijo nakup na strani. Pri članku bi bil cilj, da ljudje preberejo določen članek.


So pa tudi triki in nasveti kako to doseči, o tem bomo pa tudi kasneje kaj pisali na to temo, za boljše konverzije.

Skratka Cilje si nastavljate v Google Analitiki in na podlagih zastavljenih ciljev se potem analizira promet (s kje pridejo obiskovalci, kaj počnejo obiskovalci)... in kakšne konverzije dosegajo.

Kako pa se to naredi v Google Analytics? Kako postavim cilje v Google Analitiki?


1.  PRVA POMEMBNA ZADEVA:
Znotraj v zadnjem razdelku pod ADMIN (skranjo desno tretji po vrsti) se nahaja "Cilji" če imate angleško različico Google Analitike je to GOALS.
To je na področju View-a.


2. KORAK
Kliknete na NOV CILJ  eng NEW GOAL


3. KORAK
V naslednjem koraku pa določite za kakšen cilj gre oziroma za kakšno vrsto cilja dejansko gre. Eni cilji so za : Generiranje Emailov, za ogledov videa, za prodajo.... ).
Omejitev, koliko ciljev pa si lahko nastavite pa je 20.



nastavitev ciljev c google analitiki




4. KORAK
Potem samo še ko na prejšnjem koraku vse to zberete in določite tudi pravilno poimenujete Cilj, ker se bo z imenom, ki ga boste izbrali tudi prikazoval v Google Analitiki. Dobro je da Ciljem v Google Analitiki dajete tudi logična imena, tako da že takoj predvidete za kaj bi v takem primeru šlo, ko vidite izpisan cilj.


5. KORAK
Vpišite še ciljni URL povezavo, na katero pridejo vaši uporabniki po tem, ko cilj zaključijo - to je lahko tudi Thank You page, primer, ko uporabnik odda povpraševanje preko forme.


6. KORAK
Določite tudi vrednost Cilja, ki jo le ta pripomore pri konverziji. Taka je naprimer konverzija v kontekstu, ko govorimo o cilju PRODAJA.


Sedaj ko so cilji nastavljeni in njihove definicije vnešene, jh lahko spremljate na vseh področjih z rednim spremljanjem Google Analyticsa.


Novejši Starejši