Ideje za izlete na Gorenjskem

Ideje za izlete na Gorensjkem


Ste na Gorenjskem oz. greste na izlet na Gorensko. Kaj se vam splača obiskati v tem delu Slovenije.


Bled:

Bled je verjetno najbolj znana turistična destinacija na Gorenjskem in v Sloveniji nasploh. Obiščete lahko Blejski otok, se sprehodite okrog Blejskega jezera ali pa se povzpnete na hrib okoli Blejskega gradu.

Od Ljubljane do Bleda je razdalja približno 55 kilometrov, vožnja z avtomobilom pa traja približno 45 minut, odvisno od prometnih razmer.

Bled leži na nadmorski višini 475 metrov.


Bohinj:


Bohinj je manjši od Bleda, vendar je prav tako zelo lep. Tu lahko obiščete Bohinjsko jezero, si ogledate Slap Savica ali pa se povzpnete na Vogel in uživate v čudovitih razgledih.

Bohinj leži na nadmorski višini približno 525 metrov.

Od Ljubljane do Bohinja je razdalja približno 80 kilometrov, vožnja z avtomobilom pa traja približno 1 uro in 15 minut, odvisno od prometnih razmer.


Kranjska Gora:


Kranjska Gora je priljubljeno smučišče pozimi, poleti pa se lahko sprehodite po lepih poteh v Triglavskem narodnem parku ali pa se povzpnete na Vitranc.

Kranjska Gora leži na nadmorski višini 810 metrov.

Od Ljubljane do Kranjske Gore je razdalja približno 85 kilometrov, vožnja z avtomobilom pa traja približno 1 uro in 10 minut, odvisno od prometnih razmer.

Tržič:


Tržič je manjše mesto, ki je znano po svoji zgodovini in kulturni dediščini. Obiščete lahko Tržiški muzej, si ogledate staro mestno jedro ali pa se odpravite na pohod po okoliških hribih.

Tržič je zanimiv tudi takrat ko je čevljarski praznik.
 
Tržič leži na nadmorski višini približno 515 metrov.

Od Ljubljane do Tržiča je razdalja približno 35 kilometrov, vožnja z avtomobilom pa traja približno 40 minut, odvisno od prometnih razmer.

Krvavec:


Krvavec je priljubljena gorska destinacija, ki ponuja številne aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje, plezanje in smučanje pozimi.

Krvavec leži na nadmorski višini približno 1.450 metrov.

Od Ljubljane do Krvavca je razdalja približno 25 kilometrov, vožnja z avtomobilom pa traja približno 30 minut, odvisno od prometnih razmer.

Radovljica:


Radovljica je še eno manjše mesto na Gorenjskem, ki je znano po svojih kulturnih znamenitostih. Obiščete lahko staro mestno jedro, si ogledate Kovaški muzej ali pa se odpravite na pohod po okoliških hribih.

Radovljica leži na nadmorski višini približno 475 metrov.

Od Ljubljane do Radovljice je razdalja približno 45 kilometrov, vožnja z avtomobilom pa traja približno 40 minut, odvisno od prometnih razmer.

Novejši Starejši