Pri analitiki se vidi koliko jih je mobile in desktop

V Google Analytics lahko pregledate podatke o uporabi mobilnih naprav in namiznih računalnikov na vaši spletni strani. Ta podatka se nahajajo v sekciji "Naprava" v Google Analytics.

Ta sekcija vam omogoča, da vidite, koliko obiskovalcev vaše spletne strani uporablja mobilne naprave (kot so telefoni in tablični računalniki) in koliko jih uporablja namizne računalnike. To vam omogoča, da vidite, katere naprave so najpogostejše med obiskovalci vaše spletne strani in kakšen vpliv ima to na vaše spletno mesto.

Ta podatki so lahko koristni za spreminjanje vaše spletne strani, da se prilagodi potrebam obiskovalcev, ki uporabljajo mobilne naprave, in izboljšate uporabniško izkušnjo za te obiskovalce.

koliko je mobile koliko je desktop

Obiskovalci iz mobilnih naprav, ki jih vidite v Google Analytics, vam lahko povejo več o tem, kako se vaša spletna stran obnaša na mobilnih napravah in kakšna je uporabniška izkušnja za obiskovalce, ki jo uporabljajo.

Nekaj informacij, ki jih lahko zgrnete iz obiskovalcev iz mobilnih naprav v Google Analytics:

  1.  Mobilna raba: Koliko obiskovalcev vaše spletne strani uporablja mobilne naprave in kakšen delež je to od skupnega števila obiskovalcev.

  2. Stopnja obiska: Koliko obiskovalcev iz mobilnih naprav se vrača na vašo spletno stran in kakšen je njihov čas bivanja na vaši spletni strani.

  3. Stopnja konverzije: Koliko obiskovalcev iz mobilnih naprav opravi dejanja. Naprimer nekdo opravi neko dejanje, ki je lahko nakup ali pa klik na določeno interakcijo, ki nas zanima.

    Ni nujno, da je to nakup. Lahko je tudi, da želimo uporabnika odpeljati nekam drugam, mogoče na to da se logira in se naroči na e-novice... 

Novejši Starejši