Monstera ena lončnica - ki jo skoraj morate imeti doma

Roža Monstera je ena lepa rastlina, ki bi lahko rekli so jo poznale že naše babice in prababice. Včasih je bila zelo moderna in je krasila marsikateri dom. Velikokrat so jo ljudje uporabljali in imeli na stopniščih, ker je kar nekaj svetlobe - svetloba pa Monsteri še kako ustreza.

Tako so to lončnico imeli postavljeno na hodnikih, ker tudi ni zahtevala veliko “vzdrževanja” in je reci piši dokaj trpežna in odporna lončnica, ki prav kakšne posebne nege ne potrebuje. Tako je tudi dan danes. Še danes te rože krasijo marsikatero stopnišče ali pa sobo. Ne zahtevajo veliko dela, važno je da so zmerno zalite in v primerni zemlji.

monstera listi razcepljeni

Čudovita monstera, zelo lepi listi. Na sliki se vidi kako je list lepo razvejan. Monstera je čudovita.Listi Monstere so veliki in široki rezani in svetleče temno zelene barve. Ko. je list manjši je svetlo zelen in ko raste ter se razvija je zelo mehak, potem pa s časom potemni v temno zeleno barvo in je tudi “razrezan”. Seveda pa je odvisno kakšne pogoje imate za monstero. Če so pogoji dobri se tudi listi dobro razvijejo in bodo potem tudi razvejani in večji. Če so pa pogoji pri roži Monstera slabi pa potem temu primerno tudi listi niso kaj veliko razrezani.

Posebnost monstere je tudi ta, da ponekod iz stebla poganjajo zračne korenine. Seveda korenin ne smemo rezati, saj so te namenjeni, da črpajo vlago. Vlago pa potegnejo vase in tudi to pripomore k lepši rasti Monstere.

V naravi je bila prisotna in je še vedno na območjih Mehike. Gre za neko vrsto ovijalko na drevesih. Zanimivo ne, le kaj še niste vedeli o Monsteri. Če vam je pa Blog všeč pa še kakšno zanimivost dodamo o tej prelepi roži Monteri, ki je in krasi še marsikateri dom.


Novejši Starejši