Kaj so : Rich snippets in SEO tematika?

Rich snippets-si so poznani v svetu internet strani tudi kot Rich Results.

Rezultati iskalnikov vsebujejo po novem veliko obogatene vsebine, kar se opazi pri samem vnosu ključne besede v iskalnik. Zakaj se uporablja te obogatene dele, to prav za pridobitev čim večjega prostora in pozornosti - prepoznavnosti v spletnem iskalniku. 


Lahko bi rekli da so Rich Snippets tudi obogateni deli informacij, ki se pojavljajo v iskalnih nizih ob vašem zadetku. Primer ene take so tudi ocene z zvezdicami.


Primer Rich Snippetsa tako imenovani obogaten izrezek z glasbo bi tako prikazal dodatne informacije o izvajalcu spodaj kakor naprimer vidimo v nekaterih primerih po spletu zvezdice pod iskalnimi nizi. Lahko pa je še založba ali zvrst.


Največkrat pa so omenjene zvezdice tisti del Rich Snippets-a, po katerem vemo, da gre prav za to zvrst.


Ne smemo pa pozabiti, da je potrebno za v kodo na spletni strani potrebno to tudi vključiti in dodati označevanje strukturnih podatkov. Takrat ko Google preišče kodo strani in le to uvršča, ter pregeduje in tudi ve za Rich Snippet-se.


V kolikor je stran že narejena in se bi rado samo preverilo ali spletna stran podpira obogatene rezultate - Rich Snippets, pa je najlažje narediti na tem naslovu, kjer je Googlovo orodje in preveri spletno mesto.


Izvedete lahko preizkus za Rich snippets:

Preizkusite svojo javno dostopno stran in si oglejte, katere obogatene rezultate je mogoče ustvariti s strukturiranimi podatki, ki jih vsebuje.


POVEZAVA:

https://search.google.com/test/rich-results

Več o tem je pa tudi na zelo dobri povezavi: https://backlinko.com/hub/seo/snippets




Novejši Starejši