Kako naredim animiran GIF iz Video posnetka v Adobe Photoshopu ali pa brezplačno na spletu

1. Najprej je potrebno v Photoshopu odpreti file, ki ga želimo kasneje konvertirati.


Odpremo datoteko v Adobe Photoshopu . To je FILE - OPEN in izberemo video datoteko mp4


2. korak


Ko pretvorite video v GIF, bo Photoshop povečal velikost datoteke, ker GIF običajno zavzame veliko več prostora. Gif format je seveda sestavljen iz slik.

Tako lahko zmanjšamo velikost platna videoposnetka, preden ga izvozimo v format GIF.

Pritisnite Alt-Control-I in spremenite velikost "platna" na manjšo v kolikor je potrebno.
To je klasična bližnica za IMAGE SIZE.

Glede na to da so videi, ki jih se ponavadi konvertira v GIF-e manjših resolucij je to priporočljivo, da ne bo ravno HD format 1900 x .... PX. Ker gifi ponavadi niso čez cel ekran.

izdelava animiranih gifov

3. korak


Po tem lahko video pretvorimo v datoteko GIF Photoshop. Pojdite v Datoteka> Izvozi> Shrani za splet ali pritisnite Alt-Shift-Control-S (SAVE FOR WEB) in izberite format datoteke GIF. Preden se odpre to okno pa včasih če je datoteka za splet velika, lahko traja nekaj časa.

izdelava animiranih gifov in animacij

4. korakKo končate z nastavitvami, jih lahko shranite kot prednastavitve. Kliknite ikono v zgornjem desnem kotu in izberite Shrani nastavitve.


5. korakIn še en majhen trik za shranjevanje zadnje prednastavitve je, da držite Alt in pritisnete Remember. To je lahko koristno, če želite shraniti več datotek GIF.


6. korak


In končno, vse kar morate storiti je, da pritisnete Shrani (Save) in izberete mesto, kamor želite shraniti video.Kako se pa senaredi GIF animacija iz VIDEO posnetka, če nimam Adobe programa:

Enostavno lahko kar preko spleta, obstaja več vrst raznih online "programčkov", ki bodo naredili in vam konventirali video v GIF. Eden takih je ta : 


https://placeit.net/video-to-gif-converter

 
Enostavno se naloži video in potem se ga konvertira pretvori v GIF datoteko. potem imate možnost tudi izbrati pa se lahko tudi kateri frame v movie- clipu se bo spremenil v GIF.

Ko je proces končan se ga enostavno potem samo še deli ali pa prenese.


V zgornjem poste-u so tudi bližnjice, katere tiple se pritisne v Adobe Photoshopu, kaj vam sigurno koristi. Če vam koristi lahko tudi delite tale zapis na naši strani:  Kako se naredi animiran GIF iz Video posnetka.
Novejši Starejši