CRO conversion rate optimization – osnovni pojem

Conversion Rate Optimization ali krajše CRO je poseben process v katerem se proučuje konverzije iz obstoječega obiska na spletni strani…

Za začetek si pogledamo predstavo, kako in kaj za lažje razumevanje CRO – conversion rate optimization:

Na stran pride 1000 obiskovalcev in 2% konverzij. To v praksi pomeni, da 20 uporabnikov izpolni ali naredi zastavljen cilj. CRO process conversion rate optimization pa ta zastavljen cilj skuša izboljšati na največ uporabnikov.

Primer pri omenjeni številki, da imamo še vedno na naši strani 1000 obiskovalcev in dvignemo konverzijo samo za 1%, to je potem končna koverzija 3% iz tega sledi številka da sedaj kar 30 uporabnikov opravi zastavljen cilj, to pa je v tem primeru 10 uporabnikov več.

S takim procesom in primerom, ki smo ga opisali na vzorcu bomo imeli, če so to povpraševanje, nakupi ipd (odvisno vedno : kaj je zastavljen cilj) Primer. imeli bomo na koncu kar 33% več naročil – konverzij ipd… To pa je 1/3 več kakor smo jih imeli v začetku.

To je najbolj nazorno opisan process CRO kaj dejansko je Conversion rate optimization s katerim se ukvarjam zadnje čase.

Še več pa bom spisal tudi v blogih kasneje, kjer se bomo lahko še bolj zakopali v to tematiko in kako se je lotiti in na kakšen način izboljšati konverzije, saj nam je cilj, da uporabniki konvertirajo na strani in tudi ali pustijo povpraševanje na obrazcu, ali pa se sproži pri njih neka akcija – konverzija. Konverzija je lahko že to, da si je ogledal video, ki mu pokaže vse o naši znamki in sproži v uporabniku podzavestno zavedanje o naši blagovni znamki, ter se lahko posledično kasneje odloči za nakup.

Del marketinga je sugurno tudi zavedanje in zaupanje v blagovno znamko, tudi to bo kasneje še bolj razčlenjeno.

Le kdo si nebi želel več konverzij iz svoje spletne strani, ter da se mu uporabniki konec koncev enkrat pretvorijo v kupce. Tudi mi na naši strani bomo počeli to na primerih, ter jim oz. vam ponujali oblikovalske storitve saj si želimo, da ta bralec konvertira kasneje v naročnika kakšnega grafičnega oblikovanja na naši strani in cilj, ki smo si ga zadali bo dosežen.


converzije na spletni strani marketing blog arkada


Novejši Starejši