Google Analitika in kako nastavimo avtomatsko prejemanje reportov

Bi radi nastavili v Google Analitiki, da bo poročilo dobili avtomatsko, potem ste na pravem mestu?


Ko imamo enkrat Google Analitiko na strani in z njo preglejujemo podatke in obiskovalce, ter kaj se dogaja na spletni strani si lahko katero od stvari tudi malo olajšamo. 

Ena od takih je seveda, če nas določena statistika zanima in se nam vedno ne da logirati (prijaviti) v svoj Google Analitika račun in pogledati za isto zadevo, kakor nas vsak teden zanima.

To si lahko olajšamo na sledeč način in si nastavimo kar kakšen avtomatski report iz Google Analitike, ki ga bomo potem prejemali na svoj email.

Seveda je dobro, saj v praksi se pokaže prej razmisliti, če to res potrebujemo, da si naprimer kar za 10 - 20 reportov ne nastavimo avtomatsko na mail. Ker potem bo lahko tudi veliko mailov in reportov. Nastavimo si tisto, ki res želimo prejeti, ne pa kar vsega povprek :), to lahko še vedno kadarkoli pogledamo statistiko v Google Analitiki, vsaj če niste pristaš ogromno mailov. Pretiravanje nikoli ni dobro.

Pa si poglejmo kako se nastavi avtomatski report, ki ga potem prejmete na email. 

Na desni strani v Google Analitiki boste videli, ko ste logirani Customisation.

 

V tem meniju se tako nahaja Custom alerts.

 

 

Naslednji korak je kliknemo na gumb Manage custimised alerts

 


 

 Izberemo, da želimo kreirati novo obvestilo - poročilo, ko bo prišlo na e-mail naslov.

 

Odpre se nam sledeče okno, v katerem tako še vse izpolnimo kaj in kako želimo da se pošilja in na kakšno obdobje (Period). Če želimo, da se nam ta report - poročilo, ki ga izberemo pošilja dnevno, tedensko..... potem tu v izbirniku ustrezno izpolnimo.

Kakšno poročilo želimo, ali je to o obisku na spletni strani, ali je to o vedenju na spletni strani.... enostavno izberemo oziroma bolje rečeno nastavimo v zelenem in modrem izbirniku, kakor sta prikazana na spodnji sliki.

Ko imamo vse izpolnjeno potem samo še kliknemo Save Alert. In takrat z naslednjim obdobjem, ko smo ga izbrali (če je to Day - bo z naslednjim dnevmom) bomo dobili na mail, ki smo ga definirali dobili avtomatsko porčilo iz Google Analitike - report ki nas zanima.Primerno je to predvsem, če imamo navado in zjutraj ob jutranji kavi dobimo report na mail in ga potem pregledamo in preberemo, ter se osredotočimo potem na ostale naloge na spletni strani.

Če pa radi brskamo po Google Analitiki in odkrivamo sproti, vam pa še vedno pride v poštev detajlni klasični način, za vse ki so - smo bolj v google analitiki.

Te reporti na mail, pa so primerni predvsem tudi zaradi tega, da si kakšno delo ali osnovni pogled olajšamo.

NE POZABITE PA TEGA : vedno, ko se nastavlja v Google Analitiki report, je potrebno na začetku samo pogledati, da ste na pravem Accountu  in Viewu, posebno, če imate več View-ov nastavljenih v Google Analitiki ali pa še več strani. Da si report nastavite res za pravo stran in ogled.

Novejši Starejši