Instagram medij in instagram kot marketing

Zakaj je Instagram kot medij tako pomemben in tudi popularen v zadnjem času. 

Ter zakaj morate imeti Instagram in zakaj predstavlja prav Instagram tudi priložnost za rast.

Instagram ima mesečno en biljon aktivnih uporabnikov, "engagend" uporabniki več kot Facebook ali pa kot Twitter. Oglaševanje na Instagramu pa bi se lahko reklo je tudi dosti poceni, če se doseže poravo publiko.

Obstajajo pa tudi platforme kakor so naprimer Sendible https://www.sendible.com/ preko katerih se da prav priročno in enostavnjeje upravljati z znamkami in profilom Instagrama.

Važno je, da je pripravljena prava strategija za upravljanje instagram profila, ki bo potem prinesla rezultate objav, ter da so potem tudi objave všečkane, ter pritegnejo uporabnike, da komentirajo objave, ter konec koncev začnejo Instagram profilu tudi slediti.



Ste vedeli o Instagramu:


Presenetljiv podatek, ki je še kako zanimiv: 60% uporabnikov to je več kot 600.000.000 ljudi išče ali pa odkrije nove izdelke prav na isntagramu vir: https://hootsuite.com/


Kaj je dobro na instagramu najprej postoriti, preden se lotimo vse tematike in dela z Instagram profilom:


1. Določite kdo je vaša stranka - uporabnik vašega profila. Tako, kot v marketingu na splošno pomeni. Če poznate stranko, ki vam obiskuje in je všečkala vaš profil - se ve kdo je stranka oziroma so stranke vašega profila potem je tudi nagovarjanje lažje.

2. Dobro je vedeti tudi katerim Instagram profilom te stranek sledijo. Kateri so instagram profili konkurence.
Instagram omogoča tudi, da si nastavite in dobivate obvestila od določenih ljudi, tako da boste vedno seznanjeni z objavami. Da si to nastavite pa je potrebno odpreti eno od objav uporabnika in potem klikniti tri "pike" zgoraj in označiti "Turn on post notifications".
To zelo pomaga in lahko se sledi potem kakšnemu dobremu profilu z notificationsi.

3. Stil vsebine je pomemben. Ali se bo uporabnike nagovarjalo na tak ali drugačen način, stil pisanja, ter tudi ali se bo uporabljalo vprašanja... Ni zanemarljivo, pač pa zelo zelo pomembno tudi kakšne so fotografije in stil grafik, ki se uporablja in objavlja na instagram profilu. Ni odveč vključiti pri kakšnih infografikah tudi kakšnega grafičnega oblikovalca, da bodo slike lepo obdelane ali pa da se naredi tudi kakšne dobre fotomontaže ali infografike.

instagram in marketing orodje



4. Kakšen je cilj, kaj želite sploh storiti z Instagramom, si želite povečati za 2.000 sledilcev, ter kakšen bo plan. Cilj se vedno deli na splošen in specifičen. Specifičen je ponavadi za določeno objavo ali pa obdobje oziroma, koliko obiskovalcev se želi preusmeriti potem na spletno stran wwww. ali pa podobno.

5. Instagram profil mora biti opremljen z opisom, ki pove o vašem profilu in blagovni znamki. Povezava tudi na spletno stran ni odveč.

6. Skrbeti je treba za redno objavljanje vsebine. Če se bo na instagram dalo nekaj stvari v enem tednu ali dveh in nato potem pa pol leta presledka in nobene objave, tudi Instagram profil podjetja ali blagovne znamke ni uspešen.

Nekateri marketing strokovnjaki so mnenja, da bi bile objave in redno objavljanje tudi vsaj 1krat na dan, čeprav so si tu določena mnenja strokovnjakov različna.
Če se rast upočasni, potem se naj ne objavlja redno.
Je pa zelo priporočljivo pri objavah malce za rokav pocukati kakšnega grafičnega oblikovalca, ki vam pripravi lepo grafiko ali fotografijo. Saj veste oblikovanje je včasih tisto, ki uporabniku da lepo sliko ali zinimivo takoj ko jo vidi. Zato Oblikovalec ne bo odveč v kakšnih infografikah.


7. Trend na instagramu je tudi galerija slik oz. tako imenovani vrtiljak
Gre za maksimalno 10 slik in videov znotraj ene objave. pomemben del pa je tudi tekst pod sliko pri sami objavi, pa naj si bo to navadna slika ali pa niz slik. Ne pozabi se pa naj ne pri Instagramu tudi na # hastage, ki dobro delujejo na tem socialnem profilu. So neke vrste kot ključne besede, pod katerimi se želi, da uporabniki najdejo profil objavo...


Novejši Starejši