Google Analitikia - Kaj je to?

Google Analytics je trenutno najbolj razširjeno orogje za spletno analitiko in vpogled v "poslovanje" vaše spletne strani. Lahko bi rekli, da je v zadnjem času tudi najbolj množično uporabljeno.
Že ob pogledu na kader in kaj nekateri Webmaster-ji potrebujejo in rabijo je to orodje med prvimi orodji na spisku za spremljanje in analiziranje vaše spletne strani.

Google analitika je orodje od Googla, tako da je tudi odlično združljivo z ostalimi Googlovimi produkti in so integracije in povezovanja zelo enostavna, več jih bomo tudi v nadaljevanju pogledali v tem Google analitika blogu.

Če želite izboljšati trženje, je to sigurno ordoje, ki vam bo prišlo kako šele prav v vaši poslovni uporabi.

Znanje Google Analytics ne boste pridobili kar čez noč, lahko ga pa vsekakor počasi in postopoma nadgrajujete, saj omogoča zelo veliko funkcij in velik nabor raznih trikov in ukazov. Že pogled na sam Dashboard, oziroma ploščo v Google analitiki vam bo v štartu s prvim soočenjem dal ta pogled. Kjer se uporabnik, ki se še ni srečal s tovrstnim orodjem najprej vprašal kje, kaj - oz. kej pa začnem?

Če imate dobro idejo za vaše podjetje in grajenje blagovne znamke na spletu bi bilo dobro, da orodje, ki je BREZPLAČNO Google Analytics tudi vgradite v vašo spletno stran, ter potem tudi si vzamete čas z aktivno spremljanje tega vsak dan ali pa na tedenski ravni v kolikor vam čas ne dopušča.

Z uporabo Google Analitike, se da tudi odlično prepoznavati ciljne potenciale, ter spremljati tudi obisk na vaši strani. Nekatera podjetja oziroma v večjih, kot sem deloval si umestijo celo LCD zaslone in potem tudi na njih prikazujejo tako imenovani Google Analytics Dashboard, da uporabniki in zaposleni vidijo vsaj pri večjih podjetjih, kjer je obiskanost strani dveno v urah veliko tudi koliko je v tistem času ljudi na njihovi strani. Tudi o tem se bomo še kasnje na našem Blogu tudi dotaknili te teme.

kaj je to google analitikaNovejši Starejši