Google Analitika - Kako pogledati v Google Analytics za posamezen url

Kako pogledati v Google Analytics za posamezen url – da preverimo ali so uporabniki na url prišli iz Paid ali iz Organic dela.

Kako se to pogleda in kje se vidi v Google Analitiki, koliko obiskovalcev nam je prišlo iz plačlljivega dela in koliko obiskovalcev je dejasnko prišlo iz organskega dela obiska.


Najprej odpremo Google Analitiko in gremo na pravi račun property.
Na desni strani bomo videli meni od analitike :

Domov, Prilagajanje po meri.

Potem pa pod Poročila :
V realnem času
Ciljna skupina
Pridobitev
Vedenje
Konverzije

1. PRVI KORAK V GOOGLE ANALITIKI:


Med vsemi zgoraj našteti meniji v Google Analitiki izberemo najprej VEDENJE (po angleško Behaviour) , potem pa kliknemo na »Vsebina mesta« (eng: Site Content), ter potem še na »Vse strani« (All Pages).

kje se vidi v analitiki za kateri vir prometa gre
2. DRUGI KORAK V GOOGLE ANALITIKI


Nato gremo v Sekundarni atribut (eng : Secondary dimension) in izberemo kako naj razbije URL-je.
Lahko izbiramo vir / medij (eng: source / medium ) ali po kateri od drugih dimenzij v google analitiki, kot so še Kategorija naprave, Vir, Oglaševalska akcija, Ciljna stran.


atributi v google analitiki medium source
Razbijemo lahko tudi Secondry dimension  - Sekundarni atribut tudi po ČASU in ssicer da razbijemo na : Dan v mesecu, Dan v tednu, Datumu, Ime dneva v tednu, Leto, Leto ISO, Mesec v letu, Minuta, Številka dneva, Števila meseca, Številka minute, Številka ure, Teden ISO v letu ISO, Teden v letu v obliki ISO, Ura, Ura dneva.
Skratka, da ne naštevamo tu vse Secondary dimensions – Sekundarnih atributov, boste vse našli v Google Analitiki. To zgoraj jih je samo nekaj, ki jih obstaja pod zavihkom čas, google analitika pa potem ima še ogromno drugih možnosti za razbitje in seciranje URL-ja.

Zanimiva je predvsem tudi primerjava, če boste uporabili razbijanje po Kategoriji naprave. Pri tem ko delate po tem boste za URL ugotovili, ali nanj hodijo uporabniki iz mobilne naprave ali pa iz Desktop – se pravi iz stacionarnega ali prenosnega računalnika, kar tudi oznaka Desktop pomeni. Je pa Desktop v Gogole analitiki vpisan tako v slovenski kot tudi angleški verziji google analitike.

3. KORAK V GOOGLE ANALITIKI 


v filter v Google analitiki pa vpišemo potem kateri URL te točno zanima.  /imestraniurlja


uporabno za google analitiko
Novejši Starejši