Kako porabiti jabolka pri kosilu - Ideje za recepte

Ne veste kako vse uporabiti jabolka v receptih in kako jih porabiti pri kosilu?

Nekaj manjših idej o tem za kaj se vse dajo pokoristiti jabolka.

Jabolka so vsestranska in okusna živila, ki jih lahko uporabimo v številnih različnih jedeh. Nekaj idej, kako lahko jabolka vključimo v kosilo:

Glavne jedi: Jabolka se lahko uporabijo kot dodatek k glavnim jedem, na primer pečena jabolka, ki jih lahko postrežemo s puranom ali svinjino. Jabolka lahko tudi zmešamo z začimbami in jih dodamo k pečenemu mesu, kot so puran ali svinjina, ali pa jih lahko zdrobimo in dodamo k zelenjavnim jedem.

Sladice: Jabolka so odličen dodatek k sladicam, kot so pite, kruhki in kolači. Lahko jih narežemo na manjše koščke in jih dodamo v pečene sladice ali jih zmešamo v pire in jih dodamo k kremam in kremnim nadevom.

Pijače: Jabolka se lahko zdrobijo in zmešajo s sokom drugih sadja, kot so jagode in borovnice, da bi naredili osvežilno in zdravo pijačo. Jabolko lahko tudi zdrobimo in zmešamo z začimbami, kot so ingver in cimet, in ga dodamo v tople pijače, kot so čaj in kava.

Štruklji: Jabolka lahko dodamo v štruklje, na primer jabolčne štruklje, katerih testo je nadevano s kuhanimi jabolki in začimbami, kot so cimet in vaniljev sladkor.

Omake: Jabolka se lahko zdrobijo in zmešajo z začimbami, kot so cimet in med, in dodajo k omakam za meso in zelenjavo.

Kuhane jedi: Jabolka se lahko kuhajo in zmešajo z zelenjavo, kot so brokoli in korenje.

Recepti za omake iz jabolk, ki jih lahko uporabite pri kosilu:

Jabolčna omaka z ingverjem:

Sestavine: 4 srednje velika jabolka, 1 žlica medu, 1 žlica soka iz limete, 1 žlica naribanega ingverja, 1 žlica javorjevega sirupa, 1 žlička cimeta, 1 ščepec soli

Postopek: Jabolka narežemo na manjše koščke in jih damo v posodo za kuhanje. Dodamo med, limetin sok, ingver, javorjev sirup, cimet in sol. Kuhamo, dokler jabolka niso mehka, približno 10-15 minut. Mešanico zmiksamo z mešalnikom za pire in dodamo še malo vode, če je omaka pregosta.

Jabolčna omaka s cimetom:

Sestavine: 4 srednje velika jabolka, 1 žlica medu, 1 žlica javorjevega sirupa, 1 žlička cimeta, 1 ščepec soli

Postopek: Jabolka narežemo na manjše koščke in jih damo v posodo za kuhanje. Dodamo med, javorjev sirup, cimet in sol. Kuhamo, dokler jabolka niso mehka, približno 10-15 minut. Mešanico zmiksamo z mešalnikom za pire in dodamo še malo vode, če je omaka pregosta.

Jabolčna omaka z vaniljo:

Sestavine: 4 srednje velika jabolka, 1 žlica medu, 1 žlička vaniljevega ekstrakta, 1 ščepec soli
 
Postopek: Jabolka narežemo na manjše koščke in jih damo v posodo za kuhanje. Dodamo med, vaniljev ekstrakt in sol. Kuhamo, dokler jabolka niso mehka, približno 10-15 minut. Mešanico zmiksamo z mešalnikom za pire in dodamo še malo vode, če je omaka pregosta.

Vsi ti recepti so enostavni za pripravo in so odličen dodatek k številnim jedem, kot so pečeno meso, zelenjavne jedi in kuhane jedi. Po želji lahko dodate še druge začimbe, kot so muškatni orešček in kardamom, in spremenite okus omake.Enostaven recept za pečena jabolka:


Sestavine:

    4-6 srednje velika jabolka
    2 žlici masla
    2 žlici javorjevega sirupa
    1 žlička cimeta
    1 ščepec soli
    1 žlica sladkorja (po želji)

Postopek:

Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija.
Očistite jabolka in jih narežite na četrtine ali osmine.
V posodo za peko namažite maslo in dodajte jabolka.
V majhni skledi zmešajte javorjev sirup, cimet, sol in sladkor (po želji). Nalijte mešanico čez jabolka v posodi za peko.

Pečemo jabolka v pečici približno 25-30 minut, dokler niso mehka in zlato rjava na vrhu.
Pečena jabolka lahko postrežete kot samostojno jed ali kot dodatek k pečenemu mesu.


recepti za jedi z jabolki


Na enak način se da uporabiti tudi pečene hruške in pečene breskve.
Te jedi se pripravljajo na enak način kot pečena jabolka - s kuhanjem v pečici s ščepcem soli, sladkorja, cimeta in drugih začimb, kot so vanilija, ingver, muškatni orešček ali kardamom. Lahko jih jedo kot samostojno jed ali kot dodatek k pečenemu mesu, kosmičem, jogurtu ali smetani. Pečene jagode in pečene šljive so še ene priljubljene jedi, podobne pečenim jabolkom.Delite našo stran, če vam je všeč vsebina in še se kaj razpišemo :)
Novejši Starejši