Google Analitycs in DEMOGRAFIJA, VEDENJE UPORABNIKOV IN INTERESI

Z Google analitiko se da marsikaj analizirati, predvideti in spremljati. V poslovanju vam bo še kako koristila, prav tako pa boste na podlagi demografskih podatkov lahko poiskali pravo publiko.

Kaj po so dejansko demografski podatki v Google analitiki?

Oziroma bolje rečeno, kaj je

DEMOGRAFIJA v Google analitiki:

Demografija - demografski podatki v google analitiki so sledeči.
To so podatki o obiskovalcih:

- starost
- spol 
- lokacija uporabnika


S podatki o demografiji imate lahko tržno nišo pri vašem google oglaševanju, saj če veste demografske podatke lahko oglas pripravite in oblikujete tudi kreativno za pravo publiko.

Primer, če ugotovite, sa so vaša ciljna skupina v google analitiki predvsem mladi, potem lahko izdelate google ads ali pa vam oblikovalec izdela banner za kakšno drugo kampanjo povsem prilagojeno in mladostno za to publiko. To se vse prepleta, saj s pravim nagovorom,s pravo kreativo bannerja oziroma pasice, v kolikor razmišljate o google display networku prikažete na podlagi ugotovljenih podatkov oglase take, kakor je večina vaše publike na vaši strani.

Google tudi na podlagi teh podatkov Demografija , Interesi in Vedenje uporabnikov zbira njihove podatke o uporabnikih kot primer.

Če je uporabnik navdušen bralec knjig in brska po google omrežju ter išče knjige revije, rad prebira literaturo se ti podatki tudi (V TEM PRIMERU INTERESI) beležijo pri uporabniku, če se je s tem seveda strinjal, da ima demografske podatke vklopljene.

Kaj pa potem vi kot lastnik spletne strani lahko storite ali pa si pomagate s temi podatki. Ja enostavno, če imate na strani bralce knjig, seveda jim ponudite literaturo za branje oziroma kakšne interakcije in vsebine prilagojene tej publiki, ki ste jo odkrili z demografskimi podatki, v tem primeru smo opisali interese.

Posebej to pride prav, če imate spletno trgovino in bi radi prodajali več produktov, za kar ste preko google analitike tudi ugotovili. Pogoj pri taki zadevi pa seveda je, da imate tudi v ponudbi take stvari, drugače bolje da ali na podlagi demografskih podatkov in količine prodaje, ki jo vršite razmislite ali povečate ponudbo na tem področju ali pa nišno nagovorite svoje uporabnike še na druge produkte, ki so prav tako primerni za tako ciljno skupino, ki ste jo analizirali v google analitiki, kar si bomo pa pogledali tudi kasneje v enem od blogov, tokrat je pa tema zgolj Demografija.

S tem kar je napisano o osnovah analitike, mislim da ste dobili kratek vpogled, kaj dejansko so demografski podatki in kakšna ideja in dobra praksa kako se jih da potem na vaši novi spletni strani uporabiti. No ne samo novi spletni strani, stran ko je enkrat izdelana potrebuje nenehno spremljanje in tudi vlaganje vanjo, da se stvari odvijajo, ker žal same od sebe se stvari v tem svetu ne vrtijo. No ja redka, kot naprimer tale blog.

Lahko ga pa kje omenite. Hvala. :).  Delite ta blogpost, če vam je dober.

demografija in iz kje so uporabniki na spletni strani


Novejši Starejši